Erzincan Medya
17° Erzincan

Erzincan

17°

Erzincan

Perşembe

20°/

Cuma

20°/ 12°

Cumartesi

15°/ 11°

Pazar

21°/ 10°

Pazartesi

15°/

Salı

18°/

Erzincan Medya

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Pastane Usulü Pasta Yapabilmek İçin Bilinmesi Gereken 8 Mutfak Tüyosu

Yayınlanma:
ABONE OL
Pastane Usulü Pasta Yapabilmek İçin Bilinmesi Gereken 8 Mutfak Tüyosu

Pasta yapmak her babayiğidin harcı değildir. Fakat pasta yapımında bazı mutfak tüyolarının bilinmesi, bu düşünce kalıbını yıkıp geçebilir. Hatta bu mutfak tüyolarının bilinmesi halinde pastane usulü pastalarla şaheserler yaratılabilir. İşte, pastane usulü pasta yapabilmek için bilinmesi gereken 8 mutfak tüyosu

Pastanın Temellerini Atan Pandispanya Malzemelerinin Hazırlanması

Bir pastanın temellerinin atılabilmesi için ana malzemelerinin 19 derece sıcaklıkta bir süre bekletilmesi gerekir. Daha sonra tüm malzemeler tahta kaşık kullanarak iyice çırpılmalıdır.

Karbonat ve Kabartma Tozunun Kullanılışı

Kabartma tozunda bulunan krem tartar, nişasta pastaya muazzam bir tat verir. Kabartma tozu ise pastanın içindeki yoğurt veya limon ile etkileşime girdiğinde pasta ihtişamlı bir görünüme ulaşır.

Pasta Malzemelerinin Seçimi

Bir pastada kullanılacak malzemede aranacak en önemli koşul tazeliktir. Ayrıca malzemelerde kullanılacak ölçüye dikkat edilmelidir. Son olarak tarifin aşamalarına göre hareket edilmelidir.

Katı Pasta Malzemelerinin Kullanımı

Un, nişasta, kabartma tozu gibi maddelerin ayrı kaplarda çırpılması gerekir. Gerekirse katı malzemeler elekten geçirilmelidir. Ayrıca pastanın elastik bir kıvamda olmasına dikkat edilmelidir.

Pasta Kalıbının Kullanımı

Öncelikle pasta yapımında kullanılacak kalıbın kelepçeli olması gerekir. Ayrıca pastanın hamurunun miktarı ve şişmesi göz önünde bulundurularak bir pasta kalıbı kullanılmalıdır. Kalıbın içerisine tereyağı ve bir miktar un katılması pastanın kalıba yapışmasını önleyebilir.

Pandispanya İçin Gereken Fırın Sıcaklığı

Pandispanya hamurunun pişirilmesinde fırının önceden ısıtılmaması gerekir. Ayrıca pandispanya hamuru diğer pasta türlerinden farklı olup en fazla 180 derece fırında pişirilmelidir.

Pandispanyanın Fırından Çıkarılması

Pandispanya hamuru pişer pişmez fırından çıkarılmamalıdır. Hamur piştikten sonra fırının kapağı açılmalı ve hamur dinlendirilmelidir. Pasta Soğuduktan sonra temiz bir tülbentle sarılmalı ve en az 1 gün buzdolabında bekletilmelidir.

Pandispanyanın Süslenmesi

Öncelikle pasta kalıbından çıkarılmalı ve eşit olacak şekilde 3 kesite ayrılmalıdır. Ardından fazla yerler törpülenmeli ve süt ile ıslatılmalıdır. Kullanılacak kremanın çok soğuk olması, kuruyemiş kullanılacaksa ayıklanması, meyve kullanılacaksa suyunun süzülmesi gerekir. Kremanın bir mala yardımıyla pasta üzerinde bekletilmesi gerekir. Ayrıca pasta üzerinde inci ve çikolata damlacıkları kullanılırsa pasta muazzam bir görünüme ulaşabilir.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

https://www.haberxr.com