Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) çalışmalarına ara vermesi ile beraber gelişmelerden haberdar olmak isteyenlerin de araştırmaları başladı. Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili gelişmeler, son günlerin önemli konu başlıkları arasında yer alırken kanun teklifinin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte, taşerona kadro beklentileri yükseldi.
TBMM’nin çalışmalarıyla birlikte taşerona kadro düzenlemesi için önemli adımlar atılması beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Düzenlemenin en kısa sürede hayata geçirileceğini vurgulayan Bakan Işıkhan, kritik tarih için yeşil ışık yakarken taşeron işçilere sağlanacak kadro ile beraber 90 bin işçinin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler beklendiği ifade edildi.
TBMM’NİN GÜNDEMİNDE KADRO VVE EMEKLİLİK KONULARI VAR
TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, çalışma hayatında önemli değişiklikleri içeriyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in taşeron işçilere kadro sözü, çalışanlar arasında büyük bir merakla takip edilirken, konuyla ilgili olarak “Taşeron işçilere verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Meclis’in açılmasıyla birlikte bu konuyu hemen ele alacağız.” ifadelerini kullanmıştı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, taşeron işçilere kadro ve 3600 ek gösterge düzenlemelerinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti. TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinden önce torba yasanın 43 maddelik kanun teklifi kabul edilirken ilk etapta taşeron işçiye kadro verilmesine ilişkin bir kanun teklifi bulunmuyordu.
İkinci 43 maddelik bölümde taşeron işçiye kadro verilmesine ilişkin maddenin yer alması beklenirken TBMM’nin 1 Nisan tarihinde açılacak olması ile beraber çalışmalara hız verileceği bildirildi. Bakan Işıkhan, bu yılın başında kamuda sözleşmeli olarak görev yapan 460 bin personeli de kadroya geçirdiklerini belirtirken ev hanımlarına emeklilik, TYP’liler ve erken emeklilik konularının da nisan ayından itibaren Meclis Genel Kurulu’nun gündemine gelmesi bekleniyor.