Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kayseri Psikolog Pedagog

    Kayseri psikolog pedagog arıyorsanız hoş geldiniz.

    Kayseri psikolog pedagog arıyorsanız

    Kayseri psikolog pedagog arıyorsanız hoş geldiniz. Gelişim süreci, Psikolojinin içerisinde yer alan gelişim psikolojisi çocuğun ana rahmine düşüş sürecinden başlayarak ölüme kadar olan süreyi inceleyen bilim dalıdır. Kişilerin gelişimi çok karışık olmasından dolayı gelişim sürecini ölene kadar yanında taşır.

    Kişi anne rahmine düştükten sonra ölüm gelene kadar süre içerisinde birçok değişimler yaşamakta, biyolojik ve psiko sosyal süreçler geçirir. Bu yaşanan süreçler birbirlerini etkilemeleri nedeniyle birbirlerinin üzerinde belirleyici işlevler yaparlar. Kişilerde gelişim ana rahmine düştüğü an, bebeklik dönemi, çocukluğun ilk yılları, çocukluğun ikinci dönemi, ergenlik dönemi, gençlik dönemi, yetişkinlik dönemi, orta yetişkinlik dönemi ve yaşlılık dönemleri olarak tanımlaması yapılır.

    Kayseri Psikolog Pedagog

    Kayseri psikolog ve Kayseri pedagog konularında kenandemirkapi.com.tr tercih edilebilir. Psikolojik sürecin içerisinde sinir sistemlerine gönderim yapılır ve bu gönderimlerin incelenmesi olmaktadır. Doğada bulunan insanoğlu en karışık canlı olarak bilinir. İnsanlarda olan bu karışıklık beyinde ve psikolojik süreçlerde izlenir. İnsan beyninde 180 milyar adet sinir hücresi bulunmakta bu sinir hücreleri de birbirlerine bağlı olarak durur. Sinirlerdeki akım özel olan ileticiler ile geçiş yapar. Bedende meydana gelen olaylar sinir sistemi tarafından yapılmaktadır.

    Öğrenme, olgunlaşma gelişim için gerekli ve önemli olmaktadır. Çevresel uyarıcılar kişilerde en güçlü etkiyi göstermekte bu dönem kritik dönem olarak bilinir ve öğrenmede en önemli dönem olur. Bu dönem içerisinde uyarıcılar kişiye ulaşmaz ise etkili öğrenme olmaz. Yaşama başlamanın ilk aylarında erken yaşlarda uyarıcı zenginliği beynin bilgilendirilmesi sağlanır.

    Psikolojik Süreç

    Kişilerde bu süreç duyuşsal, bilişsel ve hareket sürelerini ele alır. Duyuşsal süreç denilince sevgi, saygı, acı, coşku ve korku gibi davranışlar olarak bilinir. Bilişsel süreç ise, akıl yürütme, algılama, soyutlama gibi hareketler olarak bilinir.

    Çocuk Gelişimine Etki Eden Faktörler

    Anne ve babadan 23 adet kromozom gelerek bunlar birleşip 46 kromozom olan zigotları meydana getirir. Yaklaşık kromozomlar içerisinde 20.000 adet gen taşları DNA molekülünü oluşturur. Genotip denilince kişinin anne ve babasından kalıtım yoluyla taşımış olduğu genetik kodları alanı içerisine alır. Fenotip denilince kişilerde şahsi olarak gözlem yapılan özellikler olarak adlandırılır. Genotip kişilerin fizik yapısı, beyin yapısı ve yağ hücrelerinin dağılımını belirler. Kayseri psikolog ve pedagog için ziyaret edebilirsiniz.

    https://www.kenandemirkapi.com.tr/

    Haberler