Erzincan Medya
19° Erzincan

Erzincan

19°

Erzincan

Cuma

19°/ 11°

Cumartesi

18°/

Pazar

17°/ 10°

Pazartesi

15°/

Salı

17°/

Çarşamba

20°/ 10°

Erzincan Medya

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

2024 KPSS sınavına girecekler için ÖSYM son dakika duyuru yaptı!

Yayınlanma:
ABONE OL
2024 KPSS sınavına girecekler için ÖSYM son dakika duyuru yaptı!

Memur olmak isteyen herkesin girmesi gereken sınavların başında Kamu Personeli Seçme Sınavı geliyor. KPSS 2024 sınavına girmek isteyenler için önemli bir gelişme yaşandı. KPSS 2024 sınavları hakkında merak edilenler haberimizde

Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav takvimi yayımlandı. Buna göre KPSS’ye girecek adaylar için ilgili sınav ve başvuru tarihleri de netlik kazandı. KPSS ortaöğretim, KPSS lisans ve KPSS ön lisans sınav başvurularını merak edenler için detaylar belli oldu. Peki, KPSS başvuru tarihleri ne zaman, sınav hangi tarihler de yapılacak?

KPSS başvuru tarihleri hızla yaklaşmaya devam ederken, sınava girmek isteyenler KPSS sınav tarihleri ne zaman? KPSS başvuruları hangi tarihler arasında alınacak? Sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM takvimi belli oldu. Yayımlanan takvime göre güncel sınav tarihleri şu şekilde:

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihleri ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları için açıklandı. Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların ÖSYM AİS ekranından yapılacağı duyuruldu.

KPSS SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI

KPSS lisans sınav tarihleri belli oldu. Sınav için başvurular 3-15 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Bunun yanı sıra KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri sınavları 14 Temmuz tarihinde yapılacak. Alan Bilgisi 1. Gün oturumları 20 Temmuz tarihinde 2. Gün oturumları 21 Temmuz tarihinde düzenlenecek.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin ise 4 Ağustos tarihinde yapılacağı açıklandı.

Diğer yandan KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül’de KPSS din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ise 22 Eylül tarihinde düzenlenecek. Sınava girmek isteyen adayların sınav oturum ücretlerini yatırması gerekiyor. Aksi durumda başvuruları kabul edilmeyecek. KPSS sınav ücretleri için henüz açıklama gelmedi. Kılavuzun yayımlandığı gün sınav takviminin açıklanması bekleniyor.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

https://www.haberxr.com