Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Türkiye’nin yüzde 42’si kaliteli uyku uyuyamıyor

    IPSOS tarafından dokuz Avrupa ülkesinde yürütülen Herbalife Sağlık ve Mutluluk Raporu, Türkiye’de insanların yüzde 42’sinin kaliteli uyku uyuyamadığını ortaya koydu.

    IPSOS tarafından dokuz Avrupa

    IPSOS tarafından dokuz Avrupa ülkesinde yürütülen Herbalife Sağlık ve Mutluluk Raporu, Türkiye’de insanların yüzde 42’sinin kaliteli uyku uyuyamadığını ortaya koydu. Takviye edici gıda kullanımına ilişkin ise katılımcıların yüzde 72’si, takviyelerindengeliyaşam biçiminde önemli bir rol oynadığını söyledi. Araştırmaya katılanların üçte biri ise düzenli olarak haftada üç kez egzersiz yapma alışkanlığına sahip olduklarını ifade etti.

    Araştırma şirketi IPSOS’un dokuz Avrupa ülkesinde yaptığı’Herbalife Sağlık ve Mutluluk Raporu’ yayınlandı.Bireylerin beslenmealışkanlıkları, egzersiz alışkanlıkları ve uyku düzenleri üzerine odaklanan araştırma, Türkiye’nin sağlık ve sağlıklı yaşam tercihleri hakkında da önemli bilgiler sunuyor. Rapora göre, Türkiye’de araştırmaya katılanların yüzde 80’i, 6-8 saat arasında uyuduğunu belirtirken, yüzde 38’i kaliteli uyku düzeyinin ortalama seviyede olduğunu, yüzde 42’i ise kaliteli uyku uyuyamadığını söylüyor.Bu durum, modern yaşamın getirdiği stres, yoğun tempo ve diğer faktörlerle mücadele ederken, birçok insanın sağlıklı yaşamda dengeyi kuramadığını ortaya koyuyor.

    25-44 yaş arası bireylerin yüzde 46’sı besin takviyesi kullanıyor

    Uyku düzeninin yanı sıra sağlıklı yaşam üzerine birçok sorunun sorulduğu ankette, takviye edici gıda kullanımına ilişkin soruya katılımcıların yüzde 72’si, takviye edici gıdalarındengeli yaşam biçiminde önemli bir rol oynadığını söyledi. Özellikle 25 ila 34 yaş aralığındaki bireylerin yüzde 46’sı, genel sağlık ve refahlarınıartırmak amacıyla takviye edici gıdalara başvurduklarını ifade etti.Bu sonuçlar, artık takviye edici gıdaları sadece fitness tutkunlarının tercih ettiği bir alan olarak değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal sağlık açısından da önemli bir araç olarak gören bir genel eğilim olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca, araştırmaya katılanların önemli bir kısmı, takviyelerin ‘zihin ve ruh halini’ iyileştirme konusundaki etkilerine dikkat çekerek, bu tür ürünlerin sadece fiziksel performansı artırmakla sınırlı olmadığını söyledi.

    Türkiye’nin üçte biri haftada üç kez egzersiz yapıyor

    Spor alışkanlığı sorusuna ise Türkiye’de araştırmaya katılanların üçte biri, düzenli olarak haftada üç kez egzersiz yapma alışkanlığına sahip olduklarını ifade etti. Özellikle spor salonu üyeliğine sahip olan katılımcılar arasında, en yüksek oran yüzde 35 ile Z Kuşağı kategorisinde gözlendi. Bu rakam, dokuz farklı ülkede gerçekleştirilen ankette kaydedilen en yüksek oran olarak öne çıkıyor.

    Spor salonu üyeliğine sahip olan katılımcılar arasında, bu tercihin arkasındaki ana faktörler araştırıldığında ise yüzde 55’lik bir oranla en çok dikkat çeken nokta; spor salonunun grup oluşturma ve topluluk duygusunu artırma özelliği oldu.

    “Stres ve yoğun tempo uyku kalitesini etkiliyor”

    Anket ve rapor hakkında değerlendirmelerde bulunan Herbalife Türkiye Genel Müdürü Naime Yalçın, “Herbalife Sağlık ve Mutluluk Raporu, insanların dengeliyaşam tercihleri ve alışkanlıkları hakkında önemli bilgiler sunuyor. Özellikle uyku düzeni, takviye edici gıda kullanımı ve spor alışkanlıkları üzerine odaklanan bu rapor, Türkiye’deki bireylerin yaşam tarzlarını anlamamıza yardımcı oluyor. Uyku kalitesindeki düşüklük, stres ve yoğun tempoya bağlı olarak birçok kişinin karşılaştığı bir sorun olarak öne çıkıyor. Takviye edici gıdalara olan ilginin artması ise sadece fiziksel sağlık değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal sağlığa da önem verildiğini gösteriyor. Spor alışkanlıklarında ise topluluk duygusunun ve grup oluşturmanın önemli bir etken olduğunu gözlemliyoruz. Herbalife olarak, bu verileri dikkate alarak aktif yaşamı destekleyen ürün ve programlarımızı geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

    Haberler