İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi’nde İGÜMYO akademisyenlerine ait eserlerden oluşan ‘Akademisyen Sanatçılar Harmoni Sergisi’ açıldı.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İGÜ Gelişim Sanat Galerisi, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında sanatseverleri eserlerle buluşturmaya devam ediyor. Toplamda 33 eserin yer aldığı sergide, ‘Güzel Sanatlar’ alanının farklı disiplinlerine değiniliyor.
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay, Dr. Öğr. Üyesi Nuran Öztürk, Öğr. Gör. Atıf Serdar Demirci, Öğr. Gör. Mehmet Öğüt, Öğr. Gör. Murat Karaova, Öğr. Gör. Ömer Faruk Söyler, Öğr. Gör. Sultan Çetinkaya, Öğr. Gör. Şerif Pınar Tunçok ve Öğr. Gör. Tarık Babayiğit’e ait eserlerin sergilendiği ‘Akademisyen Sanatçılar Harmoni Sergisi’, 9 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.
Öğr. Gör. Sultan Çetinkaya’nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapmış olduğu Down Sendromlu çocuklara yönelik giysi tasarımları ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay’ın sanat yapıtlarını yeniden tablo halinde yorumlayarak reklam konseptine uyarladığı seri, ziyaretçilerden ilgi gördü.
– ‘Seçkin eserlere yer verildi’
Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, sanatçılarla birlikte olmaktan onur duyduğunu belirterek, sanatçının bir milletin kaynağı olduğunu kaydetti.
Medeniyetin üç sacayağı (sanatsal inovasyon, sosyal inovasyon ve teknik inovasyon) üzerine kurulu olduğunu aktaran Şahin, ‘Sanat olmadan medeniyet olmaz. Ben 42 yıllık akademik, 33 yıllık yöneticilik hayatımda sanata hep pozitif ayrımcılık yaptım. Hayalim, büyük projeler etrafında teknik, sosyal ve sanat bilimcilerini buluşturmak. İnşallah, bu modeli İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde hayata geçireceğiz. Sanatçının bakış açısıyla bakmamız bizim için çok önemli. Son zamanlarda sürdürülebilirlik kavramı sıkça kullanılıyor. Bu konuda, sanatçıların çok büyük katkısı olacağı inancındayım. Bu sergilerde de bunun öne çıkarılması çok önemli.’ ifadelerini kullandı.
Serginin küratörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay da 2018 yılından itibaren Gelişim Sanat Galerisi’nin çok kıymetli sanat eserlerine ev sahipliği yaptığını bildirdi.
Sergide, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında oluşturulan seçkin eserlere yer verildiğini vurgulayan Günay, şunları kaydetti:
‘Sanat galerimizi daha faal bir hale getirmek için Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp hocamızın önderliğinde ve Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu hocamız ile birlikte 2022-2023 eğitim-öğretim yılı planlamamızı yaptık. Her ay birbirinden kıymetli sanatçılarımızın, birbirinden kıymetli eserlerini sizlerle burada buluşturuyoruz. Sene başından bu yana burada gerçekleştirdiğimiz bütün sanat aktivitelerinde üniversitemizin Rektörü, Sayın Prof. Dr. Bahri Şahin hocamız açılışlarda her zaman yanımızda oldu. Bu da, sanatı ve sanatçıyı ne kadar onore ettiğini, onlara ne kadar değer verdiğini gösteriyor.’