Erzincan Medya
18° Erzincan

Erzincan

18°

Erzincan

Cumartesi

28°/ 18°

Pazar

26°/ 15°

Pazartesi

29°/ 14°

Salı

30°/ 17°

Çarşamba

29°/ 16°

Perşembe

27°/ 16°

Erzincan Medya

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Cobot’lar, yüksek enerji tüketimi yükünden kurtarıyor

Yayınlanma:
ABONE OL
Cobot’lar, yüksek enerji tüketimi yükünden kurtarıyor

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, elektrik enerjisi tüketimi 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8,74 artarak 332,9 milyar kWh olarak gerçekleşti. 2020-2040 dönemi için yapılan Türkiye Elektrik Enerjisi Talep Projeksiyonu Raporu çalışmasının sonuçları ise elektrik tüketiminin 2025 yılında 370 TWh, 2040 yılında ise 591 TWh seviyesine ulaşacağını ifade ediyor. Enerji maliyetlerinin önemli bir kısmının üretim sanayi sektöründe gerçekleştiği gözlemleniyor. Özellikle uluslararası rekabet gücü açısından önemli olan enerji verimliliği, şirketlerin ana gündemine yerleşiyor. Cobot’lar ile işletmelerin enerji tasarrufu elde etmelerini sağlayan Universal Robots, sürdürülebilir enerji tasarrufuna yönelik adımlara da destek oluyor.

“Daha az enerji tüketimi ile kaliteli, aynı standartta üretim imkanı”

Universal Robots’un 3 faz elektrik tesisatı gerektirmeden, tek faz kullanım imkânı sunduğunu ve daha düşük enerji tüketimi ile endüstriyel robot kullanımını sağladığını aktaran Universal Robots Türkiye & MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Bu yüksek rekabet dünyasında, her üretici üretimi ve kaliteyi artırırken, enerji verimliliğini de arttırmayı amaçlıyor. Üretim sürecinde enerji verimliliğini artırmak için yalıtım, kontrol sistemleri, aydınlatma, hammaddenin özellikleri ve temini, iklim şartları, üretim kapasitesi gibi alanlarda çalışmalar yapmakla beraber yeni teknolojilere ve otomasyon süreçlerine; tüm bunların da optimize edilmesine eğilmek mecburi olmaya başlıyor. İnsanla iş birliğine dayalı ya da otonom şekilde çalışabilen cobot’larımız ile otomasyonda yeni bir dönem başlatan Universal Robots olarak; şirketleri yüksek enerji tüketimi yükünden kurtarıyoruz. Bazı uygulamaları tamamen otomasyona aktarmak, enerji tüketimi, sistemin kapladığı alanın fazlalığı gibi sebeplerle yüksek yatırım maliyetlerine sebep oluyor. Bunun aksine, aynı sistemler insan ve makine iş birliğinde çalışacak şekilde otomasyona aktarıldığında, hem daha verimli hem de daha az enerji tüketimi ile kaliteli, aynı standartta ürünler üretilebiliyor” diye konuştu.

“Uzaktan izleme ve erişim yoluyla enerji tasarrufu sağlıyoruz”

Uzaktan erişim araçlarıyla, üreticilerin cobot’larını uzaktan kolayca programlamalarını sağladıklarını bu sayede; seyahat maliyetlerinden ve zamandan tasarruf, anı zamanda

otomasyon kurulumunun çevresel etkisini azalttıklarını ifade eden Kandan Özgür Gök, “Üretim süreçlerinin dijitalleştirilmesi, seyahat maliyetlerini azaltır, enerji tüketimini optimize eder ve üreticilerin otomasyon kurulumlarını kolaylaştırmak için kullanabilecekleri araçlar sağlayarak sürdürülebilirliği destekler. Bu kapsamda UR+ ekosistemi ile çok çeşitli uzaktan izleme ve erişim çözümleriyle dijitalleşmeyi kolaylaştırıyoruz. Uzaktan izleme araçları, kullanıcıların sahaya gitmek zorunda kalmadan cobot performansını izlemesine ve erişimine olanak tanıyor. Tipik olarak tablet, bilgisayar ve akıllı telefon aracılığıyla erişilebilen bu araçlar, daha sonra cobot’ların performansını ayarlamak için kullanılabilecek KPI’lar hakkında zengin bilgiler sağlayarak üretim verimliliğini artırıyor ve elektrik tüketimini azaltıyor” dedi.

Universal Robots Hakkında

Merkezi Danimarka’da olan 2005’te kurulan Universal Robots; kolaboratif robot ya da cobot olarak adlandırılan, hafif ve esnek robot kollarıyla endüstriyel robotiği yeniden keşfetmiştir. UR3, UR3e, UR5, UR5e ve UR10, UR10e, UR16e, UR20 olarak farklı erişim ve taşıma kapasitesiyle CB ve e-Series olarak 2 seri mevcuttur. Universal Robots, dünyanın 50’den fazla ülkesinde kurulu 55.000 cobot ile %60 pazar payına sahiptir. Teradyne Inc.’in bir parçası olan şirketin merkezi Danimarka, Odense’de olup Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Türkiye, Çin, Hindistan, Singapur, Güney Kore ve Meksika’da bulunan bölge ofisleri, dünya çapında yaklaşık 800+ distribütör ve sistem entegratörü ile faaliyet göstermektedir. Universal Robots’un 2021 yılı cirosu 311 milyon dolardır. Universal Robots cobot’ları metal, makine, otomotiv, gıda ve tarım, mobilya, ilaç ve kimya, plastik ve polimer vb. birçok sektörde kullanılmaktadır. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulamasıyla kolay ve hızlı kurulum sağlayabilen Universal Robots, ücretsiz online eğitim sunulan Universal Robots Akademi ile iş birliğine dayalı robot kavramlarını ve programlanmasını öğrenmek isteyenler için bir platform sunmaktadır. Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, herhangi bir güvenlik bariyeri olmadan insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla (risk değerlendirmesine bağlıdır) kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, enerji verimliliği ve dar alanda çalışabilme özellikleriyle işletmelerin maliyetlerini azaltmaktır. Kolaboratif robotlarda standartları belirleyen Universal Robots, robot teknolojisinin Nobel’i sayılan Engelberger Ödülü’nün de sahibi olmuştur.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler