Erzincan Medya
18° Erzincan

Erzincan

18°

Erzincan

Cumartesi

28°/ 18°

Pazar

26°/ 15°

Pazartesi

29°/ 14°

Salı

30°/ 17°

Çarşamba

29°/ 16°

Perşembe

27°/ 16°

Erzincan Medya

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

1996-1997-1998-2006 Girişlilere Müjde: Mini EYT Paketi Geldi! İşte Şartlar

Yayınlanma:
ABONE OL
1996-1997-1998-2006 Girişlilere Müjde: Mini EYT Paketi Geldi! İşte Şartlar

Mini EYT Paketi Geldi! 1996-1997-1998-2006 Girişlilere Müjde: İşte Şartlar….EYT pek çok vatandaşımızın gündeminde yer almaya devam ediyor! Çünkü çok sayıda insan emeklilikte yaşa takılanlar arasındadır. Özellikle 1998 – 2006 girişliler için nasıl bir yol izlenileceği önemli bir merak konusudur! İşte çokça merak edilen bu konuya dair ayrıntıların tamamı!

1998-2006 arasında sigorta girişi olanlar için erken emeklilik fırsatları Mini EYT paketinin kapsamında yer alacak gibi! Durum böyle olursa milyonlarca kişi, bu yeni düzenlemeyle emeklilikle buluşacaklar. Üstelik mini paket gerçekleşirse ev hanımları ve Bağ-Kurlular için özel düzenlemeler yapılacaklar. Burada karşımıza farklı formüller çıkıyor. Hükümetin hangi formülleri uygulayacağıysa merak konusu!

Mini EYT Paketinde Neler Var?

Bilindiği gibi emeklilikte yaşa takılanlar yasası ile belirli yaş ve prim şartlarını sağlayanlar emekli olabiliyordu. Bununla birlikte özellikle prim gün sayısını tamamlayamayanlar bu fırsatı kaçırdılar. Mini EYT paketinde prim günlerini tamamlayarak erken emeklilik avantajlarından faydalanmanın alternatif yolları bulunacak! Bunun için başta çocuk ve asker borçlanması olmak üzere farklı formüllerin devreye gireceği ifade siyasiler tarafından ifade edildi!

Erken emeklilik hakkından yararlanmayı isteyen kadınlar, çocukları için borçlanarak prim günlerini artırabiliyorlar. Çünkü her çocuk için 720 gün borçlanma imkanı var. Bu durumda toplamda üç çocuk sahibi olan anneler için 2160 gün prim eklemesi yapılıyor. Üstelik bu borçlanma olanağı, çocukların sigorta öncesi doğması durumunda da geçerli oluyor.

Erkek çalışanlar, askerlik sürelerini borçlanarak sigorta giriş tarihlerini geriye çekebilecekler. Bu sayede, emeklilik yaşı en az bir yıl öne alınabilecekler. Bir de kısmi emeklilik durumu var! Bu durum da şayet 9 Eylül 1999’dan önce sigorta girişiniz varsa, 15 yıl ve 3600 gün prim ödemesi de yapmışsanız kısmi emeklilik hakkına sahip olabiliyorsunuz.

Mini EYT’nin Çıkış Tarihi ve Şartlarındaki Ayrıntılar Neler?

Gayet doğal olarak Mini EYT paketinin çıkış tarihi ve hangi şartlarla uygulanacağı merakla bekleniyor! Çünkü söz konusu düzenleme; emekli olmayı planlayanlar için kritik bir dönemeç olacak. Üstelik özellikle prim eksiği olanların da emekli olabilmesi için önemli bir şans olarak görülen Mini EYT paketi için çalışmaların hız kazandığı da ifade ediliyor!

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler